A zalai foglalkoztatási paktum konferenciája Zalaegerszegen

Az EU-forrásra támaszkodó zalai foglalkoztatási paktum tegnapi konferenciáján a megyeházán módosították és elfogadták a megyei foglalkoztatási stratégiát.

Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke elmondta, a pályázati konzorcium tagjai: önkormányzatok, munkaerőpiaci szereplők, munkaügyi szervezetek, hatóságok abban érdekeltek, hogy megvalósítsák a zalai munkavállalók képzését, támogassák a munkahelyeket. Ennek jegyében a 2018 novemberéig lehívott, a megyét érintő pályázati összegekből 33 millió forintot fordítottak képzésre, 6,7 milliót bértámogatásra, 196 millió forintot pedig bérköltségre. Ebből a forrásból 107 foglalkoztató részesült. Ezzel párhuzamosan a megyei jogú városok és a kettesével partnerségre lépett járások is lebonyolítják azonos tartalmú foglalkoztatási pályázatukat.

A zalai innovatív foglalkoztatási paktum című pályázattal a legalacsonyabb iskolai végzettségűeket, az 50 év felettieket, a tartós munkanélkülieket, a roma származásúakat és egyéb hátrányos helyzetűeket, a gyedről visszatérőket, az inaktívakat szeretnék elérni, hiszen számukra bizonyul a legnehezebbnek az elhelyezkedés. Emellett az önálló vállalkozóvá válást is támogatja a program, amit tanfolyamok finanszírozásával szorgalmaz.

A konferencián az innovatív fejlesztések országos terveiről Kiss Tamás Attila, a Nemzeti Kutatási és Fejlesztési és Innovációs Hivatal egyik főosztályvezető-helyettese tartott előadást, melyből kiderült, a 2016-os megtorpanás után ismét felívelőben van a kutatás és fejlesztés állami finanszírozása, ezzel együtt Magyarország még nem tartozik Európa élvonalába a kutatási teljesítményt illetően. Deák Ferenc, a megyei kormányhivatal szakosztályának vezetője az idei zalai munkaerőpiaci helyzetképet vázolta, Remete Zsuzsanna, a Hétfa Elemző Központ munkatársa pedig az ágazati munkaerőigényeket mutatta be.

Forrás: zaol.hu

Eseménynaptár

2019. június   
HKSzCsPSzV

1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Összes esemény

Új galéria


2019. május 09.
KKV munkacsoport ülés
6 fotó van albumban

Összes album