SZPI Szakmai tájékoztató fórum

SZPI Szakmai tájékoztató fórum

2017. március 07-én (kedden) tartották Zalaegerszegen, a Megyeházán a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. 2014-2020-as tervezési időszak keretében megjelenő európai uniós pályázatok kapcsán rendezett szakmai tájékoztató fórumát.

Léránt Viktória, a Széchenyi Programiroda tanácsadója az EFOP pályázati lehetőségekkel kapcsolatban tartott előadást, majd válaszolt az aktuálisan felmerülő kérdésekre. Bemutatója elején elmondta, hogy a pályázatok először társadalmi egyeztetésre kerülnek; továbbá azt is megtudtuk, hogy a pályázatokkal kapcsolatosan a https://www.palyazat.gov.hu/ weboldalon kaphatunk bővebb tájékoztatást. Előadásában szó esett a pályázati felhívásokról, a felhívás módosításokról, a kitöltő programról, a pályázati e-ügyintézés felület fontosságáról, valamint a támogatási kérelem kitöltőről is.

A fórum következő témájaként a „Könyvtári intézményrendszer tanulást segítő infrastrukturális fejlesztéseiről” esett szó. Ezen belül Viktória beszélt az önállóan támogatható tevékenységekről, a támogatás mértékről és az önállóan nem támogatható tevékenységekről (pl. projekt előkészítés, projektmenedzsment, horizontális követelmények, stb.). Említésre kerültek a támogatási kérelem összeállítására vonatkozó információk és a projektmenedzsmenttel kapcsolatos elvárások is. Szó esett a finanszírozásról és a költségvetéssel, valamint az elszámolhatósággal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról is. Beszélt továbbá az indikátorokról, valamint a kérelmek benyújtására rendelkezésre álló idő tartamáról is. Viktória hozzátette, hogy a támogatási kérelem benyújtását követően szakaszos elbírálás történik és, hogy a nyilatkozat papír alapú példányát postai úton is feltétlenül be kell nyújtani (3 napon belül).

Ezt követően,  a „Társadalmi kohézió erősítése az egyházak és civil szervezetek közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével”, valamint az „Együtt, testvérként-iskolaközi szemléletformáló program” címmel tartott előadást.

A bemutató 2. felében  a következő témák kerültek ismertetésre:

  •   „Iskola 2020 Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében”
  •   „Állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése”
  •   „Szülő-Suli”-tanulók iskolai előmenetelének javítása”  
  •   „Informális és nem formális tanulási lehetőségek kialakítása a köznevelési intézményekben”
  •   „Iskolaközpontú helyi együttműködések támogatása”
  •   „Az egészégtudatos fogyasztóvá válás helyi szintű elősegítése”

Végezetül Viktória egy KEHOP-os pályázati előadással is készült a résztvevőknek, melyben a „Helyi klímastratégiák kidolgozásáról, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálásról beszélt.

Léránt Viktória előadás anyagai az alábbi 2 linken érhetők el:

/feltoltes/files/EFOP_f%C3%B3rum_el%C5%91ad%C3%A1s_anyag_I.pdf

/feltoltes/files/EFOP_f%C3%B3rum_el%C5%91ad%C3%A1s_anyag_II.pdf

 

Helyi termék kataszter

Eseménynaptár

2022. január   
HKSzCsPSzV

1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Összes esemény

Új galéria


2021. január 06.
Helyi Termék Karácsonyi Vásár
4 fotó van albumban

Összes album