Az egerszegi közgyűlés margójára – még 350 új munkahely várható

A legutóbbi önkormányzati ülés napirendjeiről tartott csütörtökön sajtótájékoztatót a Fidesz-KDNP zalaegerszegi közgyűlési frakciója.

Bali Zoltán, a gazdasági bizottság elnöke a költségvetés 3. negyedévi módosítása kapcsán elmondta, a főösszeg 27 milliárd 203 millió forint felettire emelkedett, ami az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb összege. Ennek oka a rengeteg fejlesztés.

Igyekeznek nagyobb változtatások nélkül végigvinni a terveket, kisebb módosításokra, átcsoportosításokra legfeljebb a TOP projektek zökkenőmentes előkészítése érdekében mutatkozott igény. A tartalék lakásalapból fordítottak pénzt e célra, ám ezeket az összegeket (lévén szó később elszámolható költségről) mindig visszapótolják.

Az első féléves gazdálkodást érintve elmondta, az iparűzési adóban minimális elmaradás mutatkozott. A fuvarozó cégek ugyanis a külföldön befizetett útdíjakat újabban leírhatják az adójukból, ami közel 280 millió forintos kiesést eredményezett. Ha a fenti bevétel is befolyt volna az önkormányzat kasszájába, minden idők legnagyobb iparűzésiadó-bevételét könyvelhették volna el. A felsőoktatásról megtudtuk, hogy a 346 elsőévessel együtt immár ezer fölé emelkedett a városban a hallgatói létszám, az intézmények fejlesztésére pedig több mint 5 milliárd forint áll majd rendelkezésre. Ebből közel 600 millió forint az önkormányzat saját forrása, amiből duális képzőközpont épül. A közgyűlés által tárgyalt nagyobb volumenű magánerős beruházások kapcsán jelezte, hogy a Flex, az Ada, az Edelmann és a Zalaco több milliárdos fejlesztésének köszönhetően mintegy 350 új munkahely jöhet létre a városban.

Dr. Tóth László frakcióvezető a helyi népszavazások kiírásához szükséges támogatási küszöb csökkentéséről kifejtette, megfelelő előkészítést követően nem látják akadályát a felvetés támogatásának. Szólt még a – lapunkban már részletezett – lakáspiaci fellendülésről, továbbá a CSOK-ot igénybe vevőknek nyújtott telekár támogatás feltételeiről. Jelesül: a kedvezményezetteknek az igénybevételt követően az eddigi 12 hónap helyett 24 áll rendelkezésükre a támogatási szerződés bemutatására.

Forrás: Zaol.hu

Helyi termék kataszter

Eseménynaptár

2022. június   
HKSzCsPSzV


1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30


Összes esemény

Új galéria


2021. január 06.
Helyi Termék Karácsonyi Vásár
4 fotó van albumban

Összes album