TOP_PLUSZ-3.1.1-21-ZA1-2022-00001

Zalai foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés

Tovább csökkent az álláskeresők száma, a GFM szerint hamarosan elkezdődik a reálbér emelkedése

2023. október 05.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint továbbra is alacsony a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon. Szeptemberben a háború okozta nehéz gazdasági helyzet ellenére is csupán 

227 871 álláskereső szerepelt a nyilvántartásban.

A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár szerint "ez az eredmény az elmúlt három évtized harmadik legjobb adata, egy év alatt újabb 10 ezer fővel csökkent az álláskeresők száma."

A regisztrált álláskeresők száma 400 ezerrel mérséklődött, és harmadára csökkent a munkanélküliség 2010 óta Magyarországon a kormány gazdaságnövelő és munkahelyteremtő intézkedéseivel. Ma már több mint 4,7 millióan dolgoznak.

Czomba Sándor hozzátette: "Egymillióval dolgoznak többen, mint 2010 előtt. Ezt az eredményt meg kell őrizni, meg kell védeni a családokat és a munkahelyeket a szankciók káros hatásaitól."

A kormány év végére egy számjegyűre csökkenti az inflációt. Jó úton haladunk, az intézkedéseknek köszönhetően az élelmiszer-infláció már megfeleződött. Az infláció csökkenése megnyitja az utat, hogy újra emelkedjenek a reálbérek, így javuljon a fogyasztás. 2023 az infláció csökkentésének éve, 2024 pedig a gazdasági növekedésé lesz.

 

Forrás: vg.hu; Fotó:freepik.com

Vissza a hírekhez

Zalai VárMegye Önkormányzata
Minden jog fenntartva!
www.zalapaktum.hu