TOP_PLUSZ-3.1.1-21-ZA1-2022-00001

Zalai foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés

Már lehet jelentkezni az Ifjúsági garancia plusz programra

2024. április 15.

A tervezetten közel 200 milliárd forintból megvalósuló program azoknak a 15-29 év közötti fiataloknak a munkához, munkatapasztalathoz vagy piacképes tudáshoz jutását támogatja, akik nem tanulnak, nem dolgoznak, emellett álláskeresőként vagy szolgáltatást kérőként nyilvántartásba vételüket kérték a lakóhelyük vagy tartózkodási helyük szerint illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatal foglalkoztatási osztályán.

A közlemény ismerteti, hogy a programba belépők személyre szabott segítséget kapnak a munkaerőpiaci helyzetük javításához. A segítségnyújtás első szakaszában foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások, egyéni/csoportos tanácsadások formájában történik a fiatalok segítése, amelyek során ifjúsági tanácsadó munkatársak segítenek a fiataloknak saját, egyéni tervet kialakítani a továbblépés irányára.

Ezt követően a programban 2024. április folyamán elérhetővé válnak a következő támogatások: bértámogatás, lakhatási vagy utazási támogatás nyilvántartott álláskereső részére. Májustól a célcsoport képzéséhez is támogatást biztosítanak a program keretében.

A programmal kapcsolatos részletek a kormány foglalkoztatási portálján már elérhetők – ismertette az NGM.

 

Forrás: hirado.hu; Fotó: freepik.com

Vissza a hírekhez

Zalai VárMegye Önkormányzata
Minden jog fenntartva!
www.zalapaktum.hu