TOP_PLUSZ-3.1.1-21-ZA1-2022-00001

Zalai foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés

Hírek

2023. szeptember 05.

Háromezer fővel csökkent a regisztrált álláskeresők száma

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatai szerint továbbra is rendkívül alacsony a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon, augusztusban a háború és az elhibázott szankciók okozta nehéz gazdasági helyzet ellenére is mindössze 228 504 álláskereső szerepelt a nyilvántartásban – hívta fel a figyelmet szerdai közleményében Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

2023. augusztus 10.

8 milliárd Forintos kerettel indít vállalkozásfejlesztési programokat az IFKA

A háború és az elhibázott szankciók okozta nehéz gazdasági helyzetben a Kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a munkahelyeket, a családokat és helyreállítsa a gazdasági növekedést. A Kormány ennek érdekében hétfőn újabb támogatásról határozott, ami a KKV szektor további megerősítését és versenyképességük növelését célozza.

2023. augusztus 07.

A kormány továbbra is elkötelezett a teljes foglalkoztatottság mellett

Továbbra is elkötelezett a teljes foglalkoztatás mellett a kormány, amelynek a munkahelyek megvédésén felül kiemelt célja, hogy a reálbérek is emelkedjenek - mondta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

2023. augusztus 03.

Rendkívül alacsony a regisztrált álláskeresők száma

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatai szerint továbbra is rendkívül alacsony a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon. Az év hetedik hónapjában 227.341 fő szerepelt a nyilvántartásban, azaz 2010 elejéhez képest már több mint 430 ezerrel csökkent a regisztrált álláskeresők létszáma.

Zalai VárMegye Önkormányzata
Minden jog fenntartva!
www.zalapaktum.hu