TOP_PLUSZ-3.1.1-21-ZA1-2022-00001

Zalai foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés

Hírek

2023. május 02.

Tovább emelkedett a foglalkoztatottak száma márciusban

2023 márciusában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 707 ezer volt, 19 ezerrel több, mint egy éve. A január-márciusi időszakban a foglalkoztatottak létszáma az egy évvel korábbihoz képest 21 ezerrel több, 4 millió 696 ezer volt - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2023. március 30.

Rekord alacsony a regisztrált álláskeresők száma

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint 2023 márciusában 243.833 regisztrált álláskereső volt. Ez a valaha volt legkedvezőbb márciusi adat. A regisztrált álláskeresők száma az eddigi legjobb, egy évvel ezelőtti szinthez képest is több mint 7 ezer fővel csökkent. Az év első három hónapjában összességében még soha nem volt ilyen alacsony a regisztrált álláskeresők létszáma.

2023. március 22.

Nyugdíjasok foglalkoztatása - felmérés

Az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (OFA Nonprofit Kft.) felmérést végez a munkáltatók körében a nyugdíjasok jelenlegi, illetve tervezett foglalkoztatásával kapcsolatban. 

2023. március 20.

Március végéig igényelhető a negyvenezer forintos bölcsődei támogatás

A nehéz gazdasági helyzetben szükség van a családok támogatására, illetve arra, hogy a munkavállalást ösztönözze a kormány – olvasható a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményében. Annak érdekében, hogy a kisgyermekes szülők minél előbb visszatérhessenek dolgozni, a kormány meghirdetett egy legfeljebb havi 40 ezer forintos bölcsődei támogatási programot. A támogatásra március végéig lehet pályázni.

2023. március 07.

Czomba Sándor: Tovább támogatjuk a teljes foglalkoztatottságot

A Kormány a háború és a szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is mindent megtesz a teljes foglalkoztatottság megvédése érdekében, ezért újabb 1 milliárd forintot biztosít a mobilitás segítésére. Így idén is elérhető lesz az utazási- és lakhatási támogatás, valamint a közfoglalkoztatásból a versenyszférába program.

Zalai VárMegye Önkormányzata
Minden jog fenntartva!
www.zalapaktum.hu