TOP_PLUSZ-3.1.1-21-ZA1-2022-00001

Zalai foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés

Hírek

2023. március 20.

Március végéig igényelhető a negyvenezer forintos bölcsődei támogatás

A nehéz gazdasági helyzetben szükség van a családok támogatására, illetve arra, hogy a munkavállalást ösztönözze a kormány – olvasható a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményében. Annak érdekében, hogy a kisgyermekes szülők minél előbb visszatérhessenek dolgozni, a kormány meghirdetett egy legfeljebb havi 40 ezer forintos bölcsődei támogatási programot. A támogatásra március végéig lehet pályázni.

2023. március 07.

Czomba Sándor: Tovább támogatjuk a teljes foglalkoztatottságot

A Kormány a háború és a szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is mindent megtesz a teljes foglalkoztatottság megvédése érdekében, ezért újabb 1 milliárd forintot biztosít a mobilitás segítésére. Így idén is elérhető lesz az utazási- és lakhatási támogatás, valamint a közfoglalkoztatásból a versenyszférába program.

2023. január 26.

Duplájára emeli a kormány a munkába járás kedvezményes költségtérítésé

Míg eddig kilométerenként maximum 15 forintos adómentes költségtérítést tettek lehetővé a munkáltatók számára a jogszabályok, ez a gazdaságfejlesztési miniszter javaslatára duplájára, azaz 30 forintra fog nőni – közölte a Világgazdasággal Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

2023. január 17.

A kormány újabb munkahelyteremtő programot jelentett be

Hat hónapja történelmi csúcsot dönt, azaz meghaladja a 4,7 milliót a foglalkoztatottság, miközben az álláskeresők száma soha nem volt még ilyen alacsony – emelte ki keddi közleményében Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Zalai VárMegye Önkormányzata
Minden jog fenntartva!
www.zalapaktum.hu